Jeg har modtaget denne hilsen fra Annette Dam:

Jeg giver bedemand Michael Jensen mine varmeste anbefalinger

Sidst i april døde min far. Han havde været syg gennem længere tid, så det kom ikke som noget chok. Alligevel var det utrolig hårdt at miste ham.

Min familie og jeg kontaktede en bedemand og bad om en bestemt kiste, som min far havde ønsket. Den lovede hun at skaffe. Dagen før begravelsen var kisten dog stadig ikke fundet.

Hjælp fra ny bedemand

Ti timer før vi skulle bruge kisten på Roskilde Sygehus, turde jeg ikke andet end at kontakte en anden bedemand. Det blev Michael Jensen og Arresø Begravelsesforretning. Michael fremskaffede kisten med det samme. Vi meddelte den første bedemand, at vi nu havde fundet den kiste, vi havde ledt efter. Hun meddelte os efterfølgende, at vores aftale nu var opsagt, fordi vi var for besværlige.

Begravelsen i trygge hænder

I en situation, hvor min familie og jeg var tynget af sorg og havde svært ved at overskue de praktiske ting, der skulle på plads, var det en fornøjelse at mærke opbakningen fra vores nye bedemand. En kæmpestor tak for en fantastisk service til Michael, som trådte til med ultrakort varsel og bare var der for mig og min familie. Jeg kan slet ikke beskrive, hvilken lettelse og glæde det var at lægge min fars begravelse i Michaels hænder.

Ingen kompromiser

Michael fik det hele til at forløbe gnidningsløst. Trods det ultrakorte varsel stod han klar ved kapellet tidligt om morgenen. Selvfølgelig med den helt rigtige kiste. Han ankom ovenikøbet før den aftalte tid og fik lagt min far smukt i kisten uden at gå på kompromis med noget som helst.

Plads til pludseligt påfund

Selv da vi midt i eskorten spontant fik den idé, at min far skulle besøge sit hjem for sidste gang, udviste Michael en utrolig konduite og ændrede med det samme sine planer, så der også var plads til det. Og i kirken instruerede han vores mænd i, hvordan de skulle håndtere kisten på en fin og respektfuld måde. Med Michaels hjælp undgik vi, at noget gik galt, selv om det var tydeligt, at kistebegravelser ikke længere er hverdagskost for kirkens folk.

Smukke billeder og blomsterkort

På dagen stod Michael klar uden for kirken – igen i god tid – og tog imod os. Uden opfordring fik han taget fine billeder af alle blomsterne, samtidig med at han sørgede for, at alt andet også gik ordentligt for sig. Da begravelsen var forbi, fik vi en smuk æske med alle kortene fra blomsterne, som Michael havde samlet. På grund af Corona kunne vi ikke være så mange i kirken. Michael selv udenfor, så vi kunne være så mange fra familien samlet som muligt.

Minder fra højtideligheden

Vi fik også en meget fin mappe med gode råd og vejledninger samt en klar og tydelig opstilling af vores aftale. Jeg skulle ikke spekulere på andet end at følge vejledningerne, som var skrevet på en overskuelig måde i et let forståeligt sprog. I mappen samlede jeg også alt om mindehøjtideligheden sammen med de fine billeder af begravelsen, som Michael tog og sendte til os.

Tryghed frem for alt

I en vanskelig situation, som et dødsfald er, er det vigtigt, at man føler sig tryg. Det gjorde vi med Michael under hele forløbet – endda inden vi mødte ham første gang. Michael gav os en service, der langt overgik, hvad vi forventede. Det, han gjorde for os, tåler absolut ingen sammenligning, og min familie og jeg er ham dybt taknemlig. Jeg ville blot ønske, at vi fra starten havde fundet frem til Arresø Begravelsesforretning og Michael Jensen. Michael og hans medarbejdere har mine og min families varmeste anbefalinger.


Læs eventuelt også:
Om andre efterladtes erfaringer med at arbejde sammen med os.
Om hvorfor du er i trygge hænder hos Michael Jensen.